AMSTERDAM - Neil Diamond gaat donderdag en zaterdag met zijn Nederlandse fans op reis. De 70-jarige zanger neemt zijn aanbidders mee op een trip down memory lane.

Tijdens zijn shows in Rotterdam passeren alle grote hits de revue.

Zodra Diamond het podium op komt lopen en Soolaimon inzet, ontstaat in Ahoy een groot meezing- en meeklapfeestje.

Generaties

De zanger geniet zichtbaar van de enthousiaste reactie van het publiek, een mix van verschillende generaties. Grootouders, ouders en hun kinderen zingen luidkeels mee met klassiekers als Beautiful Noise, Holly Holy en Hello Again.

Sweet Caroline, het nummer waarmee Diamond in 1969 doorbrak, passeerde zelfs twee keer de revue. Het feest der herkenning bereikte een hoogtepunt bij de eerste noten, na de laatste tonen blijft het publiek zingen, klappen en joelen en gaat de vitale Diamond overstag.

Dreams

Ook de nummers op Diamonds meest recente plaat Dreams gaan er bij zijn fans in als zoete koek. De plaat die in november verscheen staat vol met Diamonds favoriete liedjes, bekende nummers als en Ain't No Sunshine en I'm A Believer.

Na een show van ruim twee uur gaan de fans tevreden naar huis. Diamond bewijst dat hij een podiumbeest is en ook anno 2011 weet wat een geweldig concert is.