Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

‘Lady Gaga kopieert Heideroosjes’

AMSTERDAM – De Limburgse punkrockband Heideroosjes beweert dat Lady Gaga haar nummer Electric Chapel gebaseerd zou hebben van een liedje dat de band al in 2004 uitbracht.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat schrijft de band uit Horst donderdag op zijn website. Het nummer Electric Chapel staat op Lady Gaga’s onlangs verschenen tweede album Born This Way. Volgens de Limburgers lijkt het intro van dat nummer als twee druppels water op het intro van hun liedje We All Share The Same Sun.

“Niet alleen de gitaarriff en het geluidseffect erop, ook de toegevoegde strijkers en Oosterse sound klinken als een exacte kopie”, laat Heideroosjes in een statement weten. “We snappen dat Lady Gaga haar inspiratie ook ergens vandaan moet halen, maar ze had dat wel eerst netjes mogen vragen.”

Wel nodigt Heideroosjes de zangeres uit om met ze mee te gaan op tour. “Ze vindt onze muziek immers tof, dat blijkt”, concluderen de punkrockers. Deze zomer is de band te zien op diverse festivals en kortgeleden bracht Heideroosjes een dvd uit van de theatertour Manie! Manie!, die eerder dit jaar in reprise ging.


Lees meer over:

heideroosjesLady Gaga

Aanbevolen artikelen