AMSTERDAM – Pianist Wibi Soerjadi treedt op 18 november op tijdens The Queen Experience in het Gelredome in Arnhem. Tijdens het evenement brengt Soerjadi een compositie ten gehore bestaande uit zijn favoriete nummers van rockband Queen.

“Queen is voor mij een muzikaal begrip”, laat Soerjadi weten. “De onwaarschijnlijk intense muzikale overgave van Freddie Mercury en de gepassioneerd musicerende bandleden hebben mij altijd direct geraakt. De manier van schrijven vertoont veel overeenkomsten met de klassieke muziek.”

Soerjadi vergelijkt de muziek van Queen met die van Franz Liszt, zijn favoriete klassieke componist. Ook vertelt hij iets over de compositie die hij zal opvoeren. “Mijn eerbetoon is een virtuoze Queen-transcriptie met klassieke pianotechnieken die ik zal vertolken zoals Queen nog nooit eerder heeft geklonken.”

The Queen Experience markeert de twintigste sterfdag van Queen-zanger Freddie Mercury, die op 24 november 1991 overleed. Het twee uur durende tributeconcert wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Stop Aids Now en zal bestaan uit zowel klassiekers van Queen als solomateriaal van Mercury.