AMSTERDAM - Concert at Sea is uitverkocht. De tienduizenden kaartjes voor het Zeeuwse festival, dat vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni plaatsvindt, zijn verkocht.

Vooral de kaartjes voor de tweede festivaldag waren dit jaar gewild.

Dat maakt de organisatie dinsdag bekend. De afgelopen twee jaar werden de laatste kaartjes pas aan de poort verkocht.

De zaterdag blijkt de populairste dag van het tweedaagse festival. Kaartjes voor die dag waren eind april al niet meer te krijgen. Maar inmiddels zijn ook alle vrijdag- en weekeindekaarten over de toonbank gegaan.

"Het is te gek om te merken dat wat we zelf leuk vinden en waar we hard aan werken ook zo wordt gewaardeerd door het publiek", reageert Paskal Jakobsen.

Bløf

De zanger van Bløf is met zijn band een van de organisatoren van Concert at Sea. Het festival, dat dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt, biedt beide dagen ruimte aan veertigduizend bezoekers.

"Elke editie was tot nu toe uitverkocht en een succes, maar dit is wel heel bijzonder", gaat Jakobsen verder. "Niet alleen dat we nu al zijn uitverkocht, maar ook vanwege het feit dat het overgrote deel van de bezoekers inmiddels ook beide dagen naar het eiland komen."

Eendaags festival

Concert at Sea startte in 2006 als een eendaags festival. Sinds 2008 duurt het festival twee dagen. Traditiegetrouw sluit Bløf het festival af. Nieuw dit jaar is dat de Zeeuwse band Concert at Sea ook opent met een aantal covers.

Andere artiesten die op de planken staan zijn Anouk, De Dijk, Ilse DeLange, Racoon en The Baseballs.