AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven hebben wederom enkele grote artiesten bereid gevonden hun voorprogramma te verzorgen.

Vorig jaar deelden de heren, die samen het duo Jurk! vormen, het podium met Guus Meeuwis, Marco Borsato, Nick & Simon, Alain Clark en Rowwen Hèze.

Welke artiesten dit keer het voorprogramma van Jurk! verzorgen, is nog geheim. "We hebben er pas een stuk of drie en hebben nog een paar opties open", legt een woordvoerder van de band uit. "Pas als we de hele lijst hebben, maken we de namen bekend."

Jurk! trekt dit jaar in aanloop naar Kerstmis met de show Kerstjurk door Nederland. De heren doen daarbij Utrecht, Tilburg, Amsterdam, Den Haag en Groningen aan. De gastartiesten verzorgen niet alleen het voorprogramma, ook tijdens het concert van Jurk! spelen ze mee.

Terugkeren

De woordvoerder sluit niet uit dat een aantal artiesten die vorig jaar het podium deelden met Jurk! dit jaar terugkeren. "Wij staan overal voor open, het kunnen best dezelfde artiesten als vorig jaar zijn."

Van Koningsbrugge en Van de Ven zijn momenteel vooral in de studio te vinden, waar ze werken aan het tweede album van Jurk! "Eigenlijk hadden we nooit verwacht dat er een tweede album zou komen", bekent Van de Ven. "Het succes heeft ons overvallen."

Uitverkocht

De clubtoer van Jurk! was vorig jaar binnen 48 uur uitverkocht toen de band bekendmaakte dat grote Nederlandse artiesten het voorprogramma verzorgden.

"We hebben afgelopen jaar zo veel aanvragen gekregen van collega-artiesten die in ons voorprogramma willen spelen dat we ze toch ook dit jaar weer die gelegenheid bieden", grapt Van Koningsbrugge. "Artiesten staan toch vaak in de spotlights, bij ons kunnen ze lekker anoniem de zaal opwarmen."