AMSTERDAM – Rapper Eminem heeft de Duitse autofabrikant Audi aangeklaagd, omdat het bedrijf in een commercial onrechtmatig gebruik zou maken van zijn hit Lose Yourself uit 2002. Ook zou het reclamefilmpje teveel lijken op commercial van Chrysler.

Dat meldt het Britse muziekblad NME vrijdag. Het gaat om een reclamespot voor de 2012 Audi A6 Avant, waarin muziek zit die volgens Eminem sterke overeenkomsten vertoont met zijn single Lose Yourself. De rapper is zelf niet te horen in de reclame.

Volgens Joel Martin van Eight Mile Style, de muziekuitgeverij van Eminem, is het reclamefilmpje tevens gebaseerd op een commercial voor Chrysler, waarin Eminem de hoofdrol vertolkte. Het maakt deel uit van Chryslers Made In Detroit-campagne en werd voor het eerst uitgezonden tijdens de Super Bowl dit jaar.

Martin: “We geloven dat Audi niet alleen Lose Yourself zonder toestemming heeft gebruikt om zijn product te verkopen, maar dat hun reclamespot daadwerkelijk geïnspireerd is door elementen uit de reclamecampagne van Chrysler.”