AMSTERDAM – Fans van de Kaiser Chiefs kunnen hun eigen versie van het vandaag verschenen nieuwe album The Future Is Medieval samenstellen, door zelf tien liedjes te selecteren en een eigen hoes te ontwerpen. Ook kunnen fans hier geld mee verdienen.

Via de website van Kaiser Chiefs is het mogelijk om uit twintig nieuwe nummers er tien te selecteren die je op je eigen digitale uitgave van het album wilt hebben. Vervolgens kun je met een aantal bestaande elementen eenvoudig een albumhoes ontwerpen. Tot slot is het album voor 7,50 pond (circa € 8,50) te downloaden.

Alle zelf samengestelde gestelde versies van The Future Is Medieval verschijnen uiteindelijk elders op de website van Kaiser Chiefs, waar andere fans ze voor dat zelfde bedrag kunnen kopen. Voor iedere verkochte versie ontvangt de samensteller één pond (ongeveer € 1,13).

De manier waarop dit album wordt uitgebracht is uniek, omdat fans zelf een configuratie van de plaat kunnen samenstellen. Het album was reeds eerder aangekondigd, met een verwachte releasedatum in juni, maar de band liet vrijdagochtend pas weten dat het album al meteen te downloaden was. Maandag 13 juni staat Kaiser Chiefs op Pinkpop.