AMSTERDAM – Het nummer Kom Van Dat Dak Af van Peter Koelewijn staat bovenaan de Nationale Top 100 van Sterren.nl. Luisteraars van Sterren.nl Radio en bezoekers van de website konden de hitlijst, die op Hemelvaartsdag werd uitgezonden, samenstellen.

Kom Van Dat Dak Af is tevens het oudste nummer uit de Nationale Top 100. Het rock-‘n’-rollnummer van de zanger uit Eindhoven stamt uit 1959.

Ook KL 204 van Peter Koelewijn staat in de lijst genoteerd, op nummer 32. André Hazes is de meest genoteerde artiest met vijf liedjes. Zijn nummer Geef Mij Je Angst staat er eveneens in, maar dan in de versie van Guus Meeuwis.

In de top 10 staan slechts twee Engelstalige nummers: Venus van Shocking Blue (nummer 8) en Why Tell Me Why van Anita Meyer (nummer 10).

Engelstalig

In totaal staan er zestien Engelstalige nummers in de Nationale Top 100. Mits je Ding-A-Dong van Teach In (nummer 100) althans als Engelstalig telt, want deze songfestivalhit is ook in het Nederlands uitgebracht.

Verder staat er één Duitstalig nummer in de lijst (Rosamunde van Dennie Christian, nummer 71), één Franstalig nummer (Mon Amour van BZN, nummer 24) en één nummer in het Fries (In Nije Dei van De Kast, nummer 46).