AMSTERDAM – Het Britse muziekblad NME deed onderzoek naar de best bekeken videoclips op YouTube en stelde een top 40 samen. Het nummer Baby van Justin Bieber en Ludacris staat bovenaan de lijst en verslaat daarmee Lady Gaga, Eminem en Rihanna.

De videoclip bij Baby is op moment van publicatie maarliefst 554 miljoen bekeken. Justin Bieber staat twee keer in de top 10 van de veertig meest bekeken videoclips. Zijn samenwerking met Jaden Smith, Never Say Never, staat op 7. Ook rappers Pitbull en Eminem staan elk twee keer in de top 10.

De top 3 wordt compleet gemaakt door Bad Romance van Lady Gaga op nummer 2 en Waka Waka (This Time For Africa) van Shakira op 3. Het opvallende aan de lijst is dat deze vrijwel volledig bestaat uit hiphop- en popartiesten. Geen enkele rockband haalt de lijst. Ook is geen van de videoclips ouder dan vijf jaar.

De top 40 bestaat voornamelijk uit Amerikaanse producties. De enige videoclip van Nederlandse afkomst is In & Out Of Love van Armin van Buuren en Within Temptations Sharon den Adel, dat met ruim 91 miljoen views op de 35e plek staat.