AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Pocketful Of Sunshine van Natasha Bedingfield.

Hoewel Strip Me Away, het derde album van de Britse Natasha Bedingfield, al een tijdje uit is, mocht het Nederlandse radiopubliek de afgelopen weken genieten van het nummer Pocketful Of Sunshine. Het nummer is afkomstig van haar gelijknamige tweede (Amerikaanse) album.

Pocketful Of Sunshine was in 2008 al een hit in de VS. “En toen ik vervolgens in Europa mijn nieuwe album wilde uitbrengen, wilde mijn label en de radio het nummer graag draaien”, verklaart Natasha Bedingfield de late release tegenover NU.nl. “Daar ben ik erg blij mee”, vervolgt ze. “Het is een liedje dat ik graag met anderen deel.”

Volgens de 29-jarige zangeres gaat het over het vinden van ontsnappingen in het leven. “Iedereen wil af en toe helemaal los gaan op een feestje of zich met iets anders vermaken. Gewoon om even met je hoofd ergens anders zijn.”

Het is tevens een onderwerp waar ze zelf vaak tegenaan loopt. “In mijn omgeving zijn er altijd mensen die me willen controleren en zeggen wat ik wel niet moet doen. Daar weet ik alles van. Het liedje klinkt dan wel heel positief, maar het gaat juist over moeilijke momenten.”