AMSTERDAM – In navolging van de reguliere backcatalogue van The Beatles, verschijnen op 14 juni de drie Anthology-albums voor het eerst op iTunes. Dat meldt platenmaatschappij EMI woensdag.

Het Anthology-drieluik verschijnt in geremasterde versie exclusief op iTunes. De albums zijn zowel in losse delen en als gebundelde set verkrijgbaar. Bovendien zijn de nummers ook individueel te koop. 23 van de in totaal 155 opnames verschijnen op het nieuwe compilatiealbum Anthology Highlights. Voor geen van de titels staat een fysieke release gepland.

Ter promotie van de digitale uitgave van Anthology biedt Apple een gratis stream aan van een introductiefilmpje over de Anthology-boxsets en een vijftig minuten durend radioprogramma getiteld Meet The Beatles. De Anthology-reeks verscheen aanvankelijk als drie dubbel-cd’s in 1995 en 1996.

In 2009 werden alle nummers van The Beatles in mono en stereo geremasterd en werden alle officiële albums opnieuw uitgebracht. Vorig jaar verschenen heruitgaves van de verzamelalbums 1962-1966 en 1967-1970. In november werden alle titels voor het eerst te koop aangeboden op iTunes.