AMSTERDAM - Lady Gaga heeft in week tijd ruim 1,1 miljoen exemplaren van haar nieuwe album Born This Way verkocht.

Dat meldt het Amerikaanse muziekblad Billboard. Haar album is het zeventiende waarvan meer dan een miljoen stuks in een week zijn verkocht sinds 1991, toen Soundscan de verkoopcijfers ging bijhouden.

Amazon leverde een grote bijdrage aan het succes van de 24-jarige zangeres. De online winkel bood de plaat op dinsdag en donderdag digitaal aan voor 99 dollarcent. In totaal werden 662 duizend digitale exemplaren verkocht, waarvan 440 duizend door Amazon.

Gaga kan de opbrengsten goed gebruiken. In een interview onthulde de zangeres onlangs dat ze failliet was na het eerste gedeelte van haar Monster's Ball-toer, die in 2009 begon. "Geld heeft geen betekenis voor me", vertelde Gaga aan het Britse zakendagblad Financial Times.

Hartklep

"De enige grote dingen die ik heb gekocht, zijn een hartklep voor mijn vader en een Rolls-Royce voor mijn ouders. Voor de rest heb ik alles in de show gestopt. Ik was bankroet na het eerste gedeelte van mijn tournee, en ik wist het zelf niet eens. Ik belde iedereen en vroeg: waarom zeggen mensen dat ik geen geld heb? Toen kreeg ik te horen: je hebt een schuld van drie miljoen dollar."