DEN HAAG - Zanger Bryan Adams komt niet optreden op het Royal Beach Concert in Den Haag. Dat heeft de Canadese zanger donderdag bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

Het Royal Beach Concert zou eerst op 4 juni plaatsvinden op het Scheveningse strand.

Maar de organisatie besloot woensdag dat het evenement wordt verplaatst: het staat nu gepland voor 27 augustus op het Malieveld. Maar Adams is er dan niet meer bij, zo meldt de zanger.

De organisatie besloot tot het verplaatsen van het concert vanwege ''praktische en operationele problemen’’. Andere artiesten die gepland stonden op 4 juni, zijn Elton John, Golden Earring en Do. Een zegsvrouw van Do liet desgevraagd weten dat de zangeres 27 augustus optreedt.

Golden Earring

Een woordvoerder van Golden Earring meldde donderdag dat de organisatie van het concert hem nog niet heeft benaderd over het verplaatsen van de datum.

Momenteel zijn er ruim 15.000 kaarten voor het evenement verkocht. Vorig jaar trok het Royal Beach Concert 45.000 bezoekers.

Geen definitief nee

De organisatie van het concert laat in een reactie donderdag weten ''nog steeds contact te hebben met de managers van alle artiesten. Nog geen van hen heeft definitief nee gezegd. We vermoeden dat Bryan Adams het bericht op zijn Facebook op persoonlijke titel heeft geschreven.''

De zegsvrouw van het Royal Beach Concert hoopt ''op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over de programmering''.