AMSTGERDAM – Een paar uur na de release van One Night Only had Glennis Grace alleen Anouk nog voor zich op de albumlijst, maar daar kon ze wel mee leven. “Anouk is mijn heldin, ik vind het al bizar genoeg dat de cd het zo snel, zo ontzettend goed doet”, vertelt de zangeres aan NU.nl.

“Het voelt alsof ik in een achtbaan zit, die maar over de kop blijft gaan. Sinds ik Afscheid live zong op tv, blijft de telefoon rinkelen. Ik heb het nog nooit zo gemakkelijk gehad eigenlijk, haha.”

Het net uitgebrachte album is een registratie van het optreden dat de zangeres op 27 april in Dauphine gaf. Naast afscheid staan er ook covers van onder andere André Hazes en Bon Jovi op. Laatstgenoemde wordt waarschijnlijk de nieuwe single.

Maar nu is het eerst tijd om op te treden met deze nummers. “Ik ben nu bijvoorbeeld gast bij de Toppers. Heel leuk hoor, maar het kriebelt wel om weer eigen optredens te gaan doen. Paradiso, Panama en weet ik het allemaal. Ik wil er spelen!”

Ruzie

Grace is blij dat ze de zoveel publiciteit krijgt, ook al is die soms nogal opmerkelijk. Zo belandde ze tijdens een interview met AT5 in een fikse ruzie. “Ik ben eigenlijk best blij dat ik zo sterk gereageerd heb. Mensen zien dat ze niet moeten sollen met mij. Ik sta mijn mannetje tenminste.”

“Aan de andere kant denk ik ook: het kan zo weer voorbij zijn. Maar zover wil ik het ditmaal niet laten komen. Ik heb hier zo lang voor geknokt. Ik laat het nu niet meer uit mijn handen vallen.”

Hazes

De reden van het succes dat One Night Only tot nu toe al behaalde, is volgens Grace het feit dat alle nummers dichtbij haar staan. “Of het nu Hazes is of Sinead O’ Connor: de nummers op dit album grijpen me allemaal heel erg aan.”

“Ik denk dat ik er daardoor veel gevoel in heb kunnen leggen. Ik kan de liedjes stuk voor stuk dromen. Eigenlijk heb ik altijd al een heel erg gevarieerde muzieksmaak gehad, zoals je ook kunt zien aan deze cd. Ik luisterde net zo lief naar Alicia Keys als naar Iron Maiden.”

Always

“Het plan is om Always van Bon Jovi als nieuwe single uit te brengen. Ik vind de opgenomen versie heel erg mooi geworden. Heel erg intiem. Ik denk dat het samen met Nothing Compares 2 U, waarop Candy Dulfer ook meespeelt, mijn favoriete nummer is.”

“Ondertussen proberen we natuurlijk ook te kijken hoe het verder moet. Ik sta nu weer vol in de belangstelling en het is belangrijk omdat vast te houden. Ik ben voorzichtig begonnen met het schrijven van nieuwe muziek. Het is wel de bedoeling dat er ook weer eigen liedjes verschijnen.”