AMSTERDAM - Leonie Meijer heeft na de finale van The Voice of Holland niet stilgezeten. Na een duet met coach Jeroen van der Boom verschijnt volgende week haar tweede solosingle, ze treedt op met De Toppers en staat op de planken in de Jackson-show Man in the Mirror.

"Mijn hart heeft het slecht met al die spannende dingen", biecht Meijer op.

"Het is een mooie maand. Ik doe waar ik jaren van gedroomd heb. Dat ik nu zo veel mooie dingen mag doen! Ik kan alleen maar zeggen: I'm blessed."

Meijer beleefde donderdagavond haar vuurdoop in Man in the Mirror, een internationale hommage aan Michael Jackson.

Special guest

De 25-jarige zangeres dankt haar plek als special guest aan haar vertolking van Man in the Mirror tijdens de liveshows van The Voice of Holland. "Ze stuurden een tape naar de Britse producer en die was meteen razend enthousiast.

Het leek hem een goed idee om een Nederlandse zangeres bij de show te hebben." En dus staat Meijer anderhalve week op de planken tijdens de show.

Combineren

Meijer moet de ode aan Jackson combineren met een gastoptreden tijdens de concerten van De Toppers. Coach Jeroen van der Boom, een van De Toppers, beloofde zijn protegee ook na The Voice of Holland te helpen en komt die belofte na. "Jeroen heeft me echt een goede schop onder mijn kont gegeven", vat Meijer samen.

Op haar tweede solosingle heeft het publiek even moeten wachten. Na Lost in Yesterday, een lied dat Meijer tijdens de finale van de talentenjacht ten gehore bracht, verscheen een duet met Van der Boom, Los van de Grond.

Het nieuwe nummer Schaduw is volgens Meijer rauwer. "Het is een uptempo poprockliedje. Lekker opzwepend met een rauwe rand en je kunt het ook meezingen. Het ligt redelijk in lijn met Los van de Grond, maar is iets rauwer qua betekenis en dat hoor je in het arrangement."