AMSTERDAM – Henk Temming is bezig met een nieuwe Sinterklaas-cd. De zanger, producer en liedjesschrijver ziet graag een opvolger verschijnen van het album De Hulpsinterklaas uit 1992. “Ik heb al een paar liedjes klaar liggen”, zegt Temming tegen NU.nl.

De titel van één van die liedjes wordt Hoge Kerstbomen Vangen Veel Wind. Temming denkt dat het tweede deel van De Hulpsinterklaas beter gaat worden dan andere producties rondom de Goedheiligman. “Het is allemaal zo flauw tegenwoordig. Iedereen denkt dat ze het kunnen. Ik heb al een heel leuk verhaal liggen.”

“Dat is er al heel lang in mijn hoofd”, vervolgt hij. “Ik vind het erg leuk om te doen, maar het komt er nooit van.” Binnenkort verwacht Temming er echter tijd voor vrij te kunnen maken. “Ik heb nu nog een studio, maar daar ga ik mee ophouden. Het kost alleen maar geld.”

“Vroeger maakten we twee, drie albums per jaar, met budgetten van een ton in guldens. Nu moet je voor tienduizend euro een album maken. Het is afgelopen met de muziekindustrie. Maar ik ga de wel tijd krijgen om het idee verder uit te werken.”

Zomer

Het eerste deel van De Hulpsinterklaas was eveneens uit nood geboren. “Mijn collega Sander van Herk nam ineens zes weken vakantie, terwijl we heel iets anders zouden doen. Ik baalde als een stier. Toen bedacht ik om een sinterklaasplaat te maken, midden in de zomer.” Temming verwacht dat de cd uit 1992 eind dit jaar opnieuw in de schappen ligt.

De TROS maakte indertijd een korte film bij het album, waarin de zanger de hoofdrol vertolkte. “Op het strand van Italië heb ik het hele verhaal geschreven”, weet Temming nog. Hij zou zelf graag weer de rol van hulpsinterklaas vertolken. “Ik ben al bezig met afvallen, zodat ik weer op het streefgewicht van toen kom”, lacht hij. “Dan kan ik dat pak weer aan.”