Alexis Jordan moe van meisjes in clubs

AMSTERDAM – De carrière van Alexis Jordan maakte een veelbelovende start toen haar debuutsingle Happiness de eerste plek bereikte in Noorwegen en Nederland. "Als ik ouder ben is het cool om te zeggen dat ik mijn eerste nummer 1-hit had op mijn achttiende", schept ze op tegen NU.nl.

Maar een nummer 1-hit is natuurlijk ook wel iets om trots op te zijn. Bovendien staat het leven van het tienermeisje volledig op zijn kop. "Het is zo cool", zegt ze opgewekt. "Ik reis de hele wereld over en mijn muziek wordt gedraaid op plaatsen waar ik nog nooit geweest ben."

Het is inderdaad een tienerdroom die in vervulling gaat. Zelfs als je moeder meegaat als manager. Ma Jordan bemoeit zich niet met het gesprek, maar hoort de verhalen van haar dochter zwijgzaam aan. Ze heeft haar dochter keurig opgevoed, zoveel is duidelijk.

Misschien wel iets te keurig, want Alex Jordan is behoorlijk braaf voor haar leeftijd. In het bijzijn van haar moeder, althans. "Ik wil de muziekwereld veranderen", vertelt ze ambitieus. "Ik word een beetje moe van meisjes die met hun kont staan te draaien in de clubs. Mijn teksten zijn dieper dan dat."

Geheim

Die vermeende diepgang blijft beperkt tot op haar album, want Alexis Jordan vermijdt in het gesprek echt inhoudelijke vragen. Ook houdt ze haar lippen stijf op elkaar over bepaalde onderwerpen. "Ik hou graag dingen geheim", onthult ze dan weer wel.

De zangeres laat zich verder ontvallen dat ze al werkt aan een tweede album ("Het is veilig om te zeggen dat het geweldig wordt.") en dat ze samenwerkt met een bekende artiest ("Ik mag niet zeggen wie het is.") En ze zou "dolgraag werken met Kanye West".

Commotie

Dat laatste is niet zo hoog gegrepen als je weet dat Alexis Jordan is getekend op het label van Jay-Z. Zij ontmoette hem in een studio in New York. "Toen hij binnenkwam was er zoveel commotie. Het eerste wat hij tegen me zei was: 'Hey, hoe gaat het?'"

Alexis Jordan blijft er vrij nuchter over. Ze lijkt de druk goed aan te kunnen. Immers, welke zangeres zou zo moeiteloos kunnen auditeren in het bijzijn van één van de meest succesvolle rappers ooit, die ook nog eens is getrouwd met stervocaliste Beyoncé Knowels.

Overwinning

Haar grootste overwinning is dat ze op eigen kracht zover gekomen is, door filmpjes op YouTube te posten. Het hielp natuurlijk wel aanzienlijk dat ze de finale van America's Got Talent bereikte. Ze won echter niet. "Niemand weet meer wie er won", lacht ze.

Ze denkt dat je als kandidaat van een dergelijke talentenjacht desondanks succesvol kan blijven. "Als je blijft wie je bent, dan heb je een langdurige carrière", meent ze. "Als je verandert, dan gaat het bergafwaarts."

Lees meer over:
Tip de redactie