AMSTERDAM - Within Temptation staat volgend jaar niet op het podium van het Eurovisie Songfestival. Zangeres Sharon den Adel zegt dat het liedjesfestijn niet bij de band past. "We zijn toch een band met een heel andere groep fans", vertelt ze vrijdag aan SBS Shownieuws.

Jan Smit opperde donderdagavond dat Within Temptation een goede act zou zijn voor het Songfestival.

De Volendammer leverde commentaar op de halve finale van het liedjesfestijn, waarin het ook de 3JS niet lukte een finaleplaats te veroveren.

Nederland is daardoor zaterdag voor de zevende keer op rij afwezig tijdens de ontknoping van het Eurovisie Songfestival.

Vrienden

"Meteen werd ik gebeld door vrienden en collega's", vertelt Den Adel over Smits opmerking. "Het hing al een beetje in de lucht, er wordt al jaren over gesproken." Within Temptation is volgens de frontvrouw op geen enkele manier over te halen om toch mee te doen aan het muziekspektakel.

"Ik vind het een hele eer dat we überhaupt zijn genoemd, maar ik denk dat er meer pop naar het Songfestival moet."

Toch sluit Den Adel een inbreng van haar metalband niet helemaal uit. "Ik zou het erg leuk vinden om iets voor een artiest te schrijven. We schrijven wel meer liedjes en denken in die zin out of the box van wat we zelf doen."