Do werkt aan Engelstalig album

AMSTERDAM – Dominique van Hulst alias Do scoort haar eerste solo nummer 1-hit in de Singles Top 100 met de Hazes-cover Hij Gelooft In Mij. Rond de zomer verschijnt er een nieuw album van de zangeres, dat Engelstalig wordt. "Ik wil laten zien wie ik ben muzikaal", zegt ze tegen NU.nl

Ze kan nog niet heel veel loslaten over het aanstaande album, maar ze vertelt wel dat er mogelijk een duet op komt te staan met Boris. "Ik heb een demo met hem gemaakt. Maar hij is zelf druk bezig met zijn eigen plaat in Londen. Ik zou het wel heel tof vinden om met hem een track op te nemen."

Het laatste album van Do verscheen alweer in 2006. "Het heeft lang geduurd, maar dat vind ik prima", zegt ze. "Ik vind het belangrijk dat ik met alle stukken even blij ben en dat er een goede balans is. Ik ben niet iemand die aan de lopende band schrijft. Soms loop ik vast en dan moet ik het opzij leggen."

Do legt uit dat haar toenmalige label, Sony BMG (nu Sony Music), een andere richting in gedachten had dan zij zelf. Ook haar voormalige coauteurs hadden andere ideeën over haar nummers. "Daarom stopte ik met het intensief schrijven van liedjes."

Enthousiast

Bij welke platenmaatschappij haar album uitkomt, weet Do nog niet. "Er is nog niks definitief, maar er zijn wel al gesprekken. Als een label niet net zo enthousiast is als ik, dan liever niet. Ze moeten er met hart en ziel achter staan. Anders is het hetzelfde als half in een relatie stappen."

Op 4 juni opent Do het Royal Beach Concert in Scheveningen, waar ook Golden Earring, Bryan Adams en Elton John optreden. Tijdens het optreden van Bryan Adams gaat ze met de Canadese rockster een duet zingen. "Ik krijg ieder jaar een kerstkaart van Bryan. Maar die gaat volgens mij automatisch naar alle andere blonde vrouwen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie