3FM-circus overviel Handsome Poets

AMSTERDAM - Popband Handsome Poets, winnaar van de 3FM Serious Talent Award 2011, toert deze zomer intensief door het land na een razendsnelle doorbraak. “We gaan in een busje van festival naar festival”, zegt drummer Daniel Smit tegen NU.nl. “Dat wordt helemaal top!”

Met zijn eerste single Blinded wist Handsome Poets begin 2010 direct de aandacht op zich te vestigen, terwijl tweede single Dance (The War Is Over) in oktober van datzelfde jaar werd uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Op 25 maart verscheen het titelloze debuut en komende zomer toert de band zich een slag in de rondte. Het doel is volgens zanger Tim van Esch simpel: “Mensen met een big smile naar huis laten gaan.”

De liedjes op de eerste Handsome Poets-plaat werden opgenomen in het Zuid-Hollandse dorp Gouderak. “Onze gitarist woonde daar anti-kraak”, vertelt Tim.

“In de prachtige ambiance van het mooie Gouderak hebben we de plaat opgenomen. Blinded en Dance (The War Is Over) zijn opgenomen in een boerderij, de rest honderd meter verderop in een villa aan het water.”

Die woning werd al snel omgedoopt tot de "Gouderock Studio" en was van alle gemakken voorzien. Smit: “We hadden alles ingericht, van een tv-ruimte tot een computerkamer. De sfeer was supervet.”

Bizar

Het avontuur van Handsome Poets begon met het eerste nummer dat de band schreef. “Blinded werd gelijk opgepikt door 3FM. Heel bizar. Met Dance (The War Is Over), ons tweede nummer, is het in een keer heel hard gegaan.”

Er moest een vergadering aan te pas komen om de verdere koers te bepalen. De band is “heel veel gaan schrijven” in Gouderak. Daniel: “Er was druk. We wilden gewoon graag een album maken."

Woensdag

"We hadden de afspraak dat we elke woensdag bij elkaar zouden gaan zitten om met nieuwe ideeën te beginnen. De rest van de week werkten we die ideeën uit. Dat was de bedoeling: elke week iets nieuws.”

Na de release van het album wilde de band direct door. “Een week later wilden we alweer gaan schrijven,” zegt Daniel, “maar toen barstte het hele circus rond 3FM los. De zomer wordt te gek.”

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie