Goud voor nieuw album Guus Meeuwis

AMSTERDAM / LOOSDRECHT – Donderdagavond reikte bondscoach Bert van Marwijk een gouden plaat uit aan Guus Meeuwis voor zijn nieuwe album Armen Open. Het album zal pas vrijdag in de schappen liggen, maar is reeds 25.000 keer uitgeleverd aan de handel en dus goed voor een gouden status.

Van Marwijk reikte tevens het eerste exemplaar van Armen Open uit aan de zanger. “Guus en ik hebben meer gemeen dan veel mensen weten”, laat de coach van het Nederlands elftal weten. “Behalve zijn afkomst van beneden de rivieren, zijn wij beide linksbenig en we hebben op allebei op behoorlijk niveau gevoetbald.”

Meeuwis reageerde verheugd op de uitreiking van de gouden plaat. “Ik heb heel mijn leven hard gewerkt om in een goed boekje te komen bij de bondscoach,” reageert hij, “maar een oranje shirt zat er toch niet in. Daarom heb ik maar een andere carrière gekozen.”

Armen Open is vanaf heden verkrijgbaar als standaard en gelimiteerde editie. Op de limited edition staan vier nummers die Meeuwis maakte onder de naam The Monkey Sandwich Band en de bewerking die The Baseballs maakten van Het Is Een Nacht (Levensecht…). Op 16, 17, 18 en 19 juni staat Guus Meeuwis voor een reeks concerten in het PSV-stadion.

Goud voor Guus

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie