AMSTERDAM – In de rubriek ‘Het verhaal van’ vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Gonna Get There van Tim Knol.

Op 20 mei aanstaande verschijnt Days, het tweede album van de 21-jarige singer-songwriter Tim Knol. Eerste single Gonna Get There werd geschreven door Matthijs van Duijvenbode, toetsenist/percussionist in Knols band.

“Al heel snel nadat de eerste plaat uit was, kwam hij met dat liedje”, vertelt Knol. “Het was eigenlijk een overblijvertje van het vorige album. Ik dacht meteen: dit moeten we live gaan spelen. Dat hebben we het afgelopen jaar dan ook veel gedaan.”

De reacties waren louter positief en dus was het niet meer dan logisch dat Gonna Get There een plaatsje op de het tweede album zou krijgen. Dat Knol het nummer niet zelf schreef, vindt hij geen probleem. “Sounds Familiar van de eerste plaat raakt me ontzettend en dat is óók een liedje van Matthijs.”In tegenstelling tot de clip bij 3FM Megahit Sam – die getekend was door Jean-Marc van Tol van Fokke en Sukke – is er in de video bij Gonna Get There wél een rol weggelegd voor Knol. “Ik vond het wel leuk om zelf een keer in een clip te spelen. Teemong, een jongen die veel hiphopclips maakt, heeft echt iets heel gaaf in elkaar gedraaid.”

In de clip zien we Knol en Van Duijvenbode rijden in een cabrio en muziek maken onder een boom. Op een verlaten landweg worden ze tegengehouden door een verwarde man met een pistool, die ze dwingt tot een ‘gezellig’ middagje. “De videoclip slaat echt totaal niet op het liedje”, erkent Knol. “Eigenlijk is het waanzin.”
 

Days wordt op 27 mei gepresenteerd in Paradiso te Amsterdam.