Duiveltjes voor Wende en Tim Knol

AMSTERDAM - Voor de negende keer zijn woensdagavond in de Amsterdamse Melkweg de Duiveltjes uitgereikt, de jaarlijkse prijzen voor het live-popcircuit.

De prijs voor beste zangeres ging naar Wende, beste zanger was Tim Knol. De muziekprijzen gaan naar artiesten die door hun vakbroeders als beste worden beschouwd.

De bronzen duiveltjes werden dit jaar uitgereikt in twaalf categorieën. Ook Jochem Jacobs (beste gitarist, Textures) mocht een beeldje in ontvangst nemen, net als Thijs Lodewijks (beste bassist, Wende en Waylon), Tim van Delft (beste drummer, De Staat) en Bas Bron (beste toetsenist, De Jeugd van Tegenwoordig).

Andere duiveltjes gingen onder meer naar Paradiso (beste podium), Lowlands (beste festival) en Remy Meijer (beste manager, Go Back To The Zoo).

Schlösser

Eerder was al bekend dat directeur Cor Schlösser van de Melkweg als eerste een Duiveltje zou krijgen voor Life Time Achievement. Schlösser neemt deze zomer afscheid van de Melkweg, waarvan hij in 1970 medeoprichter was.

De Duiveltjes werden uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek van Muziek Centrum Nederland, het kennis- en promotiecentrum voor Nederlandse professionele muziek, in samenwerking met het Music Manager Forum Nederland.

Onder anderen Giel Beelen, Hans Dulfer en Ellen ten Damme overhandigden de begeerde beeldjes.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie