LONDEN - George Michael geeft op 21 oktober een concert in Ahoy Rotterdam. Dat maakt de Britse zanger woensdagmiddag in Londen bekend bij de aankondiging van zijn Europese tour. Ook werkt hij aan een nieuw album. "Het wordt een homovriendelijke plaat", zegt hij.

De concertreeks krijgt de titel Symphonica: The Orchestral Tour mee. Zoals de naam al aangeeft, gaat het om shows met een volledig orkest. Een lang gekoesterde wens van de zanger.

"Maar ik vond mezelf te jong om het te doen", zegt hij. "Ik zag dat Tony Bennett een dergelijke tour deed, maar het leek me meer iets voor aan het einde van mijn carriere."
 
"Toen bedacht ik me dat niets minder waar is. Nu krijg ik bijvoorbeeld de kans om een aantal nummers te spelen die ik nooit eerder of zelden live gespeeld heb. Zowel eigen nummers als covers van mijn album Songs From The Last Century."

Housemuziek

Ook onthult George Michael dat hij aan een nieuw album werkt waarbij het leven van de homoseksuele man centraal staat. "Housemuziek hoort al sinds zijn ontstaan bij de gayscene. Ik ben blij dat artiesten als Lady Gaga en Rhianna housemuziek bij een groot publiek populair maken."

 
"Als dit album uitkomt ben ik 48. De meeste mensen stoppen dan met het luisteren naar housemuziek, maar homomannen niet", grapt Michael. "Mijn nieuwe album bevat muziek die mijn fans uit de jaren tachtig zal aanspreken, al zullen ze misschien afgeschrikt worden door de teksten over homoseksualiteit."

Goedmakertje

Een concert met enkel hits schuift Michael op de lange baan. "Ik wil voorlopig geen arenashow met Greatest Hits doen. Mijn vorige tour was een soort goedmakertje voor mijn fans voor zeventien jaar afwezigheid van het podium."

Behalve Rotterdam doet Michael met zijn nieuwe tour ook steden als Berlijn, Keulen, Boedapest, Madrid, Parijs en Londen aan. De eerste show vindt plaats op 22 augustus in Praag. De voorverkoop van het concert in Ahoy start vrijdag 20 mei.