Bezoekers kiezen vervanger Wyclef Jean

AMSTERDAM – Festival Mundial in Tilburg stelt het publiek in de gelegenheid om te bepalen welke act het afgezegde optreden van Wyclef Jean invulling mag geven. Dinsdagochtend bracht de festivalorganisatie een lijstje naar buiten met “mogelijke vervangers” van de rapper.

Dat meldt de website van het festival, die tevens het volledige lijstje publiceert. Enkele namen die de lijst sieren zijn India.Arie, Ntjam Rosie (foto), Roy Paci, Maxi Priest, Ziggi Recardo en Triggerfinger. Tot woensdagavond 22.00 uur kunnen mensen stemmen op de artiest die zij het liefste zien optreden in het Leijpark in Tilburg.

Volgens programmeur Erwin Schellekens kwamen er na een oproep voor suggesties voor een vervanger voor Wyclef Jean 3067 reacties binnen. “Dit succes hadden wij niet voorzien”, zegt Schellekens in een statement. “Het heeft mij meer hoofdpijn bezorgd dan verwacht om tussen die 3067 suggesties een passende en vooral beschikbare artiest te vinden.”

Veel genoemde namen waren Bruno Mars, Jamiroquai en Manu Chao, maar geen van die drie is beschikbaar tijdens Festival Mundial, dat op 18 en 19 juni plaatsvindt. Reeds bevestigde optredende artiesten zijn onder meer Paolo Nutini, Moby, Selah Sue, De Jeugd Van Tegenwoordig en Aloe Blacc.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie