AMSTERDAM - De 3JS hebben hun act voor het Eurovisie Songfestival aangepakt na kritiek uit verschillende hoeken.

De Volendammers zijn druk aan het repeteren in Düsseldorf, waar ze donderdag in de halve finale optreden. "We hebben ons nooit gerealiseerd dat we zo zouden worden beoordeeld", zegt Jaap Kwakman.

De 3JS wilden alle aspecten van hun act een voor een door te nemen, maar de adviezen en kritische noten vlogen de band direct om de oren.

"We dachten dat we gewoon bezig waren met geluid en camera`s, maar we kregen nu wel een indruk over hoe mensen reageren als je bepaalde dingen op je eigen manier doet."

Choreografie

Het trio besloot wel wat doen met de kritiek. "We hebben wat aan de choreografie gedaan, voor zover dat kan met de 3JS, zoals waar en op welk moment je staat op het podium. Je hebt te maken met camerabewegingen. Daar doen we wat mee. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want we kregen opeens goede kritieken."

Met de gigantische schermen in de zaal doen de 3JS nog altijd niet veel. Tijd om dat aan passen is er niet meer.

"De grootsheid van het LED-scherm, ga je pas zien als het helemaal gebruikt wordt. Maar ze konden dat niet meer aanpassen. Het scherm haalt ook aandacht weg en dat gebeurt bij ons dus niet."

Tevreden

Kwakman is zeer tevreden over hoe de show nu is. "Het is een coole lichtshow met ronddraaiende roboscans. Meer rock en stoerder. Het past bij ons en we hopen dat we worden beoordeeld op wat er op het podium gebeurt, waarbij de kwaliteit van het liedje het belangrijkst is."