DEN HAAG - Life I Live festival, het alternatief voor de eerder afgelaste Haagse Koninginnenach, verloopt vrijdagavond in een ontspannen sfeer. Dat meldde een woordvoerder van de organisatie van het evenement dat op zeven pleinen verspreid in de stad plaatsvindt en dat bestaat uit een reeks optredens.

''Ik zie alleen maar vrolijke mensen en ik hoop dat dat zo blijft'', aldus de zegsman rond half tien. Hoeveel mensen er ongeveer op de been waren, kon hij niet zeggen.

Elk plein heeft zijn eigen muziekgenre zoals hiphop, rock en blues. ''Je ziet bij het bluespodium een heel ander publiek dan bij bijvoorbeeld de jazz. Dat is leuk'', aldus de organisatie.

De politie in Den Haag sprak rond half elf vrijdagavond van een echte 'Koninginnenach', en dan in positieve zin. Op dat moment was geen enkel incident geregistreerd, zo meldde een woordvoerder.

Hij schatte dat er ongeveer 90.000 mensen op de been waren die zich tussen de diverse podia in de stad begaven.

Doordat het festival bestaat uit zeven podia door de stad, is het evenement meer verspreid over de stad dan de altijd drukbezochte Koninginnenach waar de massa zich op minder plekken verzamelde. ''Je ziet nu veel beweging'', aldus de politie.

Life I Live in Den Haag