HILVERSUM – Ben Saunders kreeg woensdagavond zijn eerste gouden plaat uit handen van programmamaker John de Mol. Dit voor zijn debuutalbum You Thought You Knew Me By Now.

Tijdens de cd-presentatie van Ben Saunders in Hilversum prees De Mol de kwaliteiten van de zanger en noemde hem “een credible artiest”. Ook liet hij weten dat Saunders een enorme meerwaarde was voor het programma The Voice Of Holland, waarvan hij eerder dit jaar de finale won. De Mol produceerde dat programma.

Nadat Saunders het edelmetaal ontving uit handen van John de Mol, introduceerde hij zijn nieuwe band en gaf hij een show van krap een uur. Tevens werd er een videoclip opgenomen voor zijn nieuwe single Dry Your Eyes. Behalve zijn familie waren ook Linda de Mol, Roel van Velzen en enkele andere artiesten aanwezig.

Ben Saunders liet horen ook langer dan één nummer te kunnen boeien en wond de zaal moeiteloos om zijn vinger. Vooral met zijn uitvoering van If You Don’t Know Me By Now slaagde Saunders erin om zijn vocale kwaliteiten optimaal te benutten. De aankleding was eveneens geheel in stijl, inclusief een wandelstok met een microfoon eraan.

Gouden plaat Ben Saunders