ROTTERDAM - De Amerikaanse rapper Snoop Dogg treedt op tijdens het North Sea Jazz festival. Dat heeft festivaldirecteur Jan Willem Luyken woensdag bevestigd. Snoop Dogg staat op zondag 10 juli op het podium.

Ook treden onder anderen Ahmad Jamal, Rumer, Paul Simon, Selah Sue en Ben L'Oncle Soul op.

Ook Nederland is weer ruim vertegenwoordigd met artiesten als Jan Akkerman, Candy Dulfer en Michiel Borstlap. Eerder was bekend dat ook Ahmad Jamal, Rumer, Paul Simon, Selah Sue en Ben L'Oncle Soul acte de présence geven. Natalie Cole opent het festival.

Herbie Hancock, Wayne Shorter en Marcus Miller geven een eerbetoon aan hun voormalige bandleider Miles Davis, 20 jaar na het overlijden van de jazzlegende.

Daarnaast is er speciale aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de themaprogramma's Infused, New Free Bob en Electronic Jazz.

Nieuwe generatie

Verder is er veel ruimte voor de nieuwe generatie in de jazzmuziek. Daarom krijgt ditmaal niet een gevestigde jazzartiest de ruimte om op alle festivaldagen op te treden op steeds een andere manier, maar twee jongere muzikanten: Kyteman en Rudresh Mahanthappa.

De Noorse trompettist Arve Henriksen krijgt dit jaar de Paul Acket Award. De prijs is bedoeld voor jazzmuzikanten die grotere bekendheid verdienen.

De award is vernoemd naar de oprichter van het bekende Nederlandse jazzfestival en wordt jaarlijks uitgereikt. Op zaterdag 9 juli ontvangt de trompettist de prijs in Ahoy.

Het festival trok vorig jaar tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers.