AMSTERDAM - Caleb Followil en zijn broer Nathan konden elkaars bloed af en toe wel drinken. De zanger en drummer van Kings of Leon gingen elkaar zelfs te lijf met steekwapens. Dat onthult de regisseur van een film over de Amerikaanse band.

"Die twee zijn een aantal keer flink op de vuist gegaan", vertelt regisseur Stephen C. Mitchell aan het Britse muziektijdschrift NME. "Dan heb het ik het over gebroken schouders, uitgetrokken haren en proberen de ander neer te steken."

Volgens de regisseur komt het echter allemaal voort uit broederliefde. "Het is net een tweeling. Ze zijn heel hecht, maar komen soms te dicht bij elkaar."

Mitchell maakte de film Talihina Sky: The Story of Kings of Leon. De documentaire wordt deze maand vertoond tijdens het Tribeca Film Festival in New York.

Documentaire

In een preview is te zien hoe Caleb en zijn oudere broer Nathan ruziën. "Wij hebben jou gemaakt, stuk stront", roept de drummer naar zijn broertje, de frontman van de band. Kings of Leon bestaat naast Caleb en Nathan uit Jared en Matthew Followil.

Jared is een broer van de zanger en drummer, Matthew is hun neef. De band is bekend van hits als Sex on Fire en Use Somebody. Of en wanneer de documentaire over Kings of Leon in de bioscopen gaat draaien, is nog onbekend.