AMSTERDAM - Wilbert Gieske twijfelde geen moment toen hij werd gevraagd voor The Passion. De 64-jarige acteur, die tot drie jaar geleden te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, kruipt donderdag in de huid van de Romeinse gezaghebber Pontius Pilatus.

"Ik vind het een prachtig verhaal. Om daar een kleine rol in te spelen, vind ik geweldig", vertelde Gieske in Koffietijd.

"Ik werd drie weken geleden gevraagd en zei meteen ja", herinnert Gieske zich. "Vervolgens kreeg ik te horen dat het live is en dat ik moet zingen. Toen dacht ik: laat ik dan ook maar B zeggen."

Syb van der Ploeg

Gieske zingt het nummer Zwart Wit van de Frank Boeijen Groep. De acteur krijgt hulp van Syb van der Ploeg, die Jezus speelt. "Syb is helemaal niet nerveus, maar ik wel. Ik kan zingen, maar moet er wel hard voor werken."

Naast Van der Ploeg en Gieske zijn ook Thomas Berge, Do, Hanna Verboom en Frank Lammers te zien in The Passion. Verschillende BN'ers hebben kleinere rollen.

Nederlandse popliedjes

The Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus aan de hand van Nederlandse popliedjes. Die krijgen volgens Gieske een heel andere lading door het bijbelse verhaal. "Als Do tegen Jezus Blijf Bij Mij zingt, dan krijgt het nummer ineens een heel andere, vreemde dubbele lading."

The Passion wordt donderdagavond gespeeld op de Markt in Gouda. Het spektakel is live te volgen op radio, internet en televisie. Nederland 3 zendt The Passion live uit.