AMSTERDAM - In de serie ‘Het verhaal van’ vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: Get Out van Ziggi Recado.

Het is de eerste single van Ziggi Recado's titelloze derde album. Eerder bracht hij al de platen So Much Reasons en In Transit uit. De in Rotterdam geboren, maar op Sint Eustatius opgegroeide reggae-artiest nam voor zijn nieuwe album Get Out als eerste op.

“Deze track had ik al liggen toen we afgelopen zomer aan het optreden waren", vertelt Ziggi. "Op het moment dat je dan de studio ingaat, heb je in ieder geval iets om mee te beginnen. Van tevoren had ik de beat, die zowel pop- als rockinvloeden heeft, en het refrein al klaar. Uiteindelijk werd het ook de eerste single.”

De videoclip is opgenomen in Dakar, de hoofdstad van Senegal. De zanger was daar om op te treden tijdens het World Festival Of Black Arts. “We waren daar voor een week, maar we konden niet terug omdat er in Nederland een sneeuwstorm was.

Get the Flash Player to see this player.

"Dat was voor ons de perfecte kans om de clip in het buitenland op te nemen, want we wisten al dat Get Out de eerste single zou worden.”

Het nummer is volgens de zanger een schets van hoe twee mensen in een relatie compleet verschillend kunnen zijn. “Ik zing steeds twee tegenovergestelde dingen: ik doe dit, zij doet dat. In het refrein leidt dat er uiteindelijk toe dat ze niet meer samen kunnen zijn: Get Out.”

Rum

Bepaalde elementen van de tekst heeft hij gebaseerd op zijn persoonlijke leven. “Zo zing ik bijvoorbeeld: 'I like rum, she don't drink liquor'. Dat is helemaal waar, net als: 'I like the bedroom, she likes the kitchen'."

"Ik hou meer van het werk in de slaapkamer”, zegt Ziggi lachend. Maar hij wilde niet dat het nummer al te serieus zou worden: “Het is vooral een lekker up-tempo, dansbaar, feel good nummer.”