SCHEVENINGEN – Zangeres Do onthulde dinsdagmiddag de sterren van Bon Jovi, The Rolling Stones, Golden Earring, Bryan Adams en Elton John op de Walk Of Fame voor het Kurhaus in Scheveningen.

De sterren van Bryan Adams en Elton John waren nog niet ingemetseld tijdens de presentatie, waar Do haar grootste hit Heaven zong. “We hebben de sterren moeten laten bewaken”, vertelde concertorganisator en initiatiefnemer Bob Reiche over de tegels van The Rolling Stones en Bon Jovi.

“Ik wil Scheveningen weer internationaal op de kaart zetten”, pleitte Reiche. “Het moet een moderne badplaats worden waar de grote sterren naartoe komen. Daar wil ik er zelf graag een paar aan toevoegen.”

Reiche organiseerde vorig jaar voor het eerst het Royal Beach Concert in Scheveningen, met Bon Jovi als hoofdact. Haagse wethouder van Cultuur Marjolein de Jong (D66) noemde het concept van een dergelijk grootst opgezet strandconcert “uniek voor West-Europa”.

Dit jaar treden Golden Earring, Bryan Adams en Elton John op. The Rolling Stones kreeg een ster vanwege het befaamde en erg korte optreden dat de band er gaf op 8 augustus 1964. “Dat was de eerste verbouwing van het Kurhaus”, grapte De Jong.

Sterren voor het Kurhaus