AMSTERDAM - Handsome Poets heeft zondagavond in de Amsterdamse Melkweg de 3FM Serious Talent Award 2011 gewonnen. Juryvoorzitter Tijs van Liemt overhandigde de prijs voor beste Nederlandse nieuwkomer aan de vijfkoppige band.

De Goudse band won het van de andere genomineerden Krystl, Baskerville, A Silent Express en MakeBelieve, die allemaal optraden tijdens de awardshow.

De presentatie was in handen van dj's Sander Guis en Michiel Veenstra. De optredens waren rechtstreeks te volgen in het 3FM-radioprogramma Bring it on! (NCRV).

Handsome Poets mag als beloning donderdag optreden tijdens de 3FM Awards in de Amsterdamse Westergasfabriek. Daar maken ze bovendien kans op de 3FM Award voor Beste nieuwkomer.

Blinded

Handsome Poets is onder meer bekend van de nummers Blinded en Dance (the war is over). De indiepopband bestaat uit Tim van Esch (zang), Gerard Trouborst (gitaar), Ruben Trouborst (bas), Nils Davidse (toetsen) en Daniel Smit (drums).

''Vanaf het moment dat Handsome Poets werd genomineerd, gaat het hard met de band'', zei Van Liemt. ''Ze scoorden een 3FM Megahit en brachten hun debuutalbum uit. Daarnaast stonden ze voor uitverkochte zalen tijdens een talententour en in het voorprogramma van Bløf. Handsome Poets heeft een succesvolle toekomst voor zich.''

Vijfhonderd inzendingen

3FM ontving vijfhonderd inzendingen van artiesten die kans hoopten te maken op de onderscheiding voor meest belovend talent. Vorig jaar kreeg zangeres Caro Emerald de onderscheiding.

3FM Serious Talent Award 2011