RIJSWIJK - Jan Smit, Nick & Simon en 3JS treden woensdag 13 april op in de Amsterdam Arena tijdens de benefietavond Nederland Helpt Japan.

Eerder werd al bekend dat de Toppers acte de présence geven.

De artiesten helpen met hun optreden mee om geld in te zamelen voor het Nederlandse Rode Kruis, dat slachtoffers van de aardbeving en tsunami helpt.

De Volendammers treden op als gelegenheidsformatie Votown Allstars en zingen het nummer Country Road van John Denver. Dat is het clublied van de voetbalclub in Sendai, de stad die zwaar is getroffen door de tsunami.

Benefietwedstrijd

Ook Xander de Buisonjé, Kinderen voor Kinderen, Glennis Grace, het Nationale Ballet, Opera Zuid en dj Dennis van der Geest hebben toegezegd op te treden. Ajax speelt woensdagavond een benefietwedstrijd tegen Shimizu S-Pulse, een club uit de Japanse eredivisie.

Over het verloop van de kaartverkoop (een kaart kost 5 euro) kon een woordvoerster van het Nederlandse Rode Kruis nog niets zeggen.

De organisatie wil onder meer geëvacueerden helpen die momenteel in opvangcentra verblijven. Zij hebben medicijnen, dekens en kleding nodig.