AMSTERDAM - Lange Frans en Anita Meyer hebben besloten hun nieuwe versie van de klassieker Why Tell Me Why op single uit te brengen. Het nummer is gratis na een donatie voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Japan, maken de artiesten donderdag bekend.

Frans en Anita namen het nummer op in het kader van het TROS-programma De Beste Zangers van Nederland.

Daarin vertolken Nederlandse artiesten elkaars nummers en gaan ze op zoek naar de beste vervanger. Lange Frans nam Meyers klassieker Why Tell Me Why onder handen en maakte een nieuwe versie met de zangeres.

Het nummer, dat dertig jaar geleden een nummer 1-hit was voor Meyer, gaat over Frans' zoontje. "Dat hij in een warm nest is geboren, maar op een gegeven moment toch vragen zal gaan stellen over waarom er oorlog is in de wereld en agressie", legde Meyer eerder uit. "Ik zing tussen zijn raps door."

Iedereen die via het speciale gironummer 6868 geld doneert voor de Japanse slachtoffers mag de single gratis downloaden. Why Tell Me Why is niet het eerste succesje dat voortkomt uit het huidige seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Glennis Grace's versie van Volumia's Afscheid betekende de eerste nummer 1-hit voor de zangeres.