AMSTERDAM - Bløf en Di-rect sluiten zich bij een internationale actie voor Japan. De artiesten laten bijzondere gebeurtenissen met de bands veilen, de opbrengst gaat naar de slachtoffers van het natuurgeweld in het Aziatische land.

De veiling is een initiatief van de platenmaatschappij van de artiesten, EMI. De heren van Bløf stellen voor de gelegenheid een 'gouden backstagepas' voor hun concerten beschikbaar.

De hoogste bieder mag met de pas een jaar lang gratis naar alle shows van de Zeeuwse band, die in 2005 samenwerkte met de Japanse drummers van Kodo. Samen scoorden ze de hit Aanzoek Zonder Ringen.

Pokeravond

Di-rect wil helpen door een diner en pokeravond met de bandleden aan te bieden. Naast de Nederlandse artiesten doen veel internationale sterren mee aan de veiling. Zo hebben Coldplay, Katy Perry, Norah Jones en 30 Seconds to Mars items beschikbaar gesteld.

Geïnteresseerden kunnen van dinsdag tot volgende week donderdag hun slag slaan. Maandag gaat een tweede veilingronde van start, die loopt tot en met 21 april. De hoogste baas van EMI heeft bekendgemaakt het eindbedrag te verdubbelen, met een maximum van een miljoen euro.

Benefietconcert

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat er volgende week woensdag een benefietavond wordt georganiseerd in de Amsterdam Arena. De Toppers, Xander de Buisonjé, Glennis Grace en het Nationale Ballet treden belangeloos op tijdens Nederland Helpt Japan.

Lees alles over de ramp in Japan op onze special