AMSTERDAM - Caro Emerald pakt haar werk langzaamaan weer op. De 29-jarige zangeres kreeg in januari te horen dat ze een poliep op haar stembanden had en was maanden uit de roulatie. Deze maand gaat ze voorzichtig weer aan de slag.

"In april doen we een paar interviews, mei wordt echt een promomaandje", vertelt Emeralds manager Katja Keersmaekers.

De focus ligt de komende tijd op het buitenland. "Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk staan allemaal te trappelen. Het wordt tijd dat ze terugkomt", zegt een woordvoerder van Emeralds management.

De stem van de zangeres is weer helemaal de oude. "Ze klinkt goed, hetzelfde als voorheen", constateerde Keersmaekers, die onlangs samen met de zangeres een bezoek bracht aan een zangcoach. "Ze moet nu veel trainen, zodat ze het volhoudt."

Optreden

Emeralds eerste Nederlandse optreden staat vooralsnog gepland voor juni. Het Twentse festival Campus Pop op 10 juni is het eerste optreden in Emeralds agenda. Ook is ze deze zomer van de partij tijdens het Indian Summer Festival, dat op 18 juni plaatsvindt.

De nieuwe single van Caro Emerald, Riviera Life, verschijnt volgende week vrijdag. Daarnaast wordt druk gewerkt aan een dvd van de concerten die Emerald eind vorig jaar in de Heineken Music Hall gaf.

Dat waren haar eerste grote shows, de zangeres verkocht de Amsterdamse concerthal drie keer uit.