AMSTERDAM - Lady Gaga heeft drie nominaties op zak voor de O Music Awards. De prijzen, door MTV in het leven geroepen om digitale muziek te vieren, worden op 28 april uitgereikt via een online show.

"Het wordt geen traditionele awardshow met een presentator, publiek en een hoop beroemdheden", laat een MTV-woordvoerder weten.

"Het belangrijkste onderdeel van de O Awards is interactiviteit. Er komen live optredens en samenwerkingen tussen artiesten."

De awards zijn niet alleen bedoeld voor bekende artiesten, maar ook voor fans en zelfs dieren. Zo is er een prijs voor beste dierenoptreden, met onder meer een nominatie voor een papegaai die danst op Willow Smiths Whip My Hair.

Meest innovatief

Lady Gaga is onder meer genomineerd in de categorieën meest innovatieve artiest en must-follow artiest op Twitter. Ook andere muzikanten, onder wie Kanye West, Nicki Minaj en Justin Bieber, maken kans op een prijs.

Fans kunnen sinds dinsdag via social media op hun favorieten stemmen. De winnaars worden op 28 april bekendgemaakt tijdens een live webcast van een uur. De show wordt uitgezonden via de site van MTV en mobiele applicaties. De komende weken wordt bekendgemaakt welke artiesten bij de uitreiking betrokken zijn.