AMSTERDAM - Marike Jager is na het uitbrengen van haar nieuwe plaat een stuk zekerder over zichzelf. Volgens de 32-jarige singer-songwriter, die afgelopen weekend Here Comes the Night lanceerde, ben je er pas als je drie albums hebt gemaakt.

"Een debuut maken is leuk, een vervolg daarop gaat ook nog wel, maar daarna moet je gaan bewijzen dat je productief kunt blijven", legt Jager uit in Spits.

"Dat je een echte liedjesschrijver bent. Dat is in het verleden nogal eens een onzekere factor geweest, dan dacht ik na een bepaald nummer: nu zal de koek wel op zijn. Dat gevoel heb ik niet meer. Nu de derde er is, weet ik ook zeker dat er een vierde gaat komen."

Het schrijven van de nummers voor Here Comes the Night ging Jager niet altijd even gemakkelijk af. Naast muzikante is ze ook presentatrice en heeft ze haar eigen platenlabel. "Ik moet echt een streep in mijn agenda zetten, anders ga ik andere dingen doen", weet ze. "Er is altijd wel wat."

Reizen

Jager doet veel inspiratie op tijdens reizen die ze maakt. "Er zijn heel wat nummers op vreemde locaties tot stand gekomen. Op het strand in Uruguay, in London of op Schiermonnikoog." Traveller, de eerste single van de nieuwe plaat, gaat over afscheid nemen.

"Voor mij het moeilijkste gedeelte van op reis gaan. Ik vind het vreselijk om ergens te vertrekken."