AMSTERDAM - Guus Meeuwis is in zijn nopjes met zijn nieuwe album. "Het is een hele mooie, warme plaat geworden", glundert de Brabander maandag in de ochtendshow van Edwin Evers. "Ik ben er erg trots op, het is echt een ding van ons geworden."

De 39-jarige zanger heeft genoten van het maken van de nieuwe plaat, Armen Open die in mei verschijnt. "De hele reis naar het opnemen en maken was echt leuk, vanaf het schrijven al."

Om de nieuwe nummers te oefenen, trad Meeuwis met zijn band onder de schuilnaam The Monkey Sandwich Band op in verschillende kroegen.

"Daardoor hebben we de plaat nog meer in de vingers gekregen. Op een gegeven moment gaan de nummers wel in je hoofd en hart zitten, maar door veel te spelen gaat het ook in de vingers zitten."

Door het oefenen in cafés verliepen de opnamen in Brussel sneller. "Toen we naar Brussel gingen, stonden de nummers zo op de plaat omdat we ze al zo vaak hadden gespeeld."

De nieuwe single van Meeuwis, Dit Lied, is vanaf maandag te horen op de radio, vrijdag ligt het nummer in de winkels. Armen Open verschijnt op 13 mei. Meeuwis: "Ja, vrijdag de dertiende."