AMSTERDAM – Zakenman Mohammed Al-Fayed onthulde zondag een standbeeld van Michael Jackson bij Craven Cottage, het stadion van de Engelse voetbalclub Fulham. Voetbalsupporters protesteerden al weken tegen het omstreden beeld van de zanger.

Al-Fayed is eigenaar van Fulham en schonk het standbeeld aan de club als aandenken aan het bezoek dat Jackson in 1999 aan het stadion bracht. “Als sommige domme supporters zo’n cadeau niet begrijpen of waarderen, dan kunnen ze naar de hel lopen”, reageerde Al-Fayed zondagmiddag.

“Ik wil niet dat zij fans zijn”, zei hij over de boze supporters van Fulham, “Als ze het niet begrijpen en niet geloven in de dingen waarin ik geloof, dan gaan ze maar naar Chelsea. Ze kunnen overal naartoe gaan.”

De Britse krant Guardian meldt dat honderden voetbalfans een petitie hebben getekend tegen de plaatsing van het standbeeld. Volgens aanhangers van de club was Michael Jackson “een controversiële Amerikaanse popster, die geen link heeft met Fulham Football Club”.

1-aprilgrap

Op Twitter wordt het standbeeld van Michael Jackson uitgebreid geridiculiseerd. Het beeld wordt “lelijk” en “hilarisch” genoemd en volgens anderen lijkt het “helemaal niet op Michael Jackson”. Sommige twitteraars verklaren Al-Fayed voor gek. “Is dit een 1-aprilgrap?”, vraagt iemand zich af.

De steenrijke Egyptenaar Mohammed Al-Fayed is niet alleen eigenaar van voetbalclub Fulham, maar ook van Hôtel Ritz Paris en voorheen van het warenhuis Harrods. Zijn zoon Dodi had een relatie met Lady Diana op het moment dat zij samen verongelukten in Parijs, op 31 augustus 1997.


Bekijk hier een foto van het omstreden standbeeld van Michael Jackson bij Craven Cottage.