AMSTERDAM - De zoektocht naar een vijfde Topper gaat als een speer. Sinds woensdagnacht hebben al bijna honderd mensen zich gemeld op de speciale site waar auditie gedaan kan worden voor het zeer gewilde baantje. De internetzoektocht naar een nieuwe Topper loopt vijf weken.

Tussen de auditanten zitten ook een aantal bekenden. Zo hopen volkszangers Mick Harren en Wesley Blok op een plaats tussen René Froger, Gordon, Gerard Joling en Jeroen van der Boom. Ook de feestzangers Danny Nicolay en Hans Merx hebben hun auditie op de site gezet.

Dries Roelvink, die eerder nog twijfelde over deelname, heeft zich vrijdag over laten halen door zijn zoon. "Gisteravond heeft Dave me overgehaald om mee te doen met de Toppers-auditie", twittert de zanger zaterdag. "Dave zei: wat maakt het nu uit als je niet wint, gewoon doorgaan. En hij heeft gelijk."

Roelvink koestert al jaren de wens om voor een volle Arena op te treden. Eerder deze week zag hij na lang wikken en wegen toch af van deelname aan de zoektocht van de Toppers, omdat hij 'te veel vragen en twijfels had'.

Niet enthousiast

Of Froger, Joling, Van der Boom en Gordon op hem zitten te wachten, is nog maar de vraag. Het glitterviertal reageerde eerder deze week niet echt enthousiast toen ze in RTL Boulevard de vraag kregen of Roelvink bij hen zou passen.

Wie in aanmerking wil komen voor de titel van vijfde Topper kan de komende weken een video uploaden. Bezoekers van de speciale site kunnen stemmen, maar de Toppers zelf kiezen de winnaar. Die mag tijdens de stadionconcerten in de Arena optreden met de vier heren.