AMSTERDAM - Een Brits benefietconcert voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Japan is afgelast. De organisatoren konden geen artiesten vinden die op wilden treden.

"Met slechts dertien dagen te gaan lukt het niet meer een concert op poten te zetten", reageert een van de organisatoren in het Britse muziekblad Music Week.

Concertorganisator Live Nation had in de Londense Wembley Arena een grote benefietshow willen organiseren. Het concert had in Groot-Brittannië uitgezonden moeten worden door de BBC, in de Verenigde Staten zou NBC de show op de buis brengen.

Volgens Live Nation hebben veel artiesten andere verplichtingen, waardoor ze over twee weken niet in Londen op kunnen treden.

Wereldwijde tv-show

"We hebben niet genoeg artiesten kunnen vinden om een wereldwijde tv-show te maken. Met tegenzin hebben we besloten de plannen niet door te zetten", laat een woordvoerder weten.

Een officieus benefietconcert voor Japan gaat wel door. Britse acts als Beady Eye, Richard Ashcroft en Primal Scream treden zondag belangeloos op voor het Britse Rode Kruis.

Japan werd drie weken geleden getroffen door een zware aardbeving, die een tsunami tot gevolg had. Het natuurgeweld kostte aan in ieder geval meer dan tienduizend mensen het leven, zo'n 17.500 mensen worden nog vermist. Vermoedelijk loopt het dodental nog op.