AMSTERDAM - Within Temptation heeft Adele niet van de troon kunnen stoten. De Britse soulzangeres voert net als vorige week de Album Top 100 aan, waardoor de Nederlandse rockers niet verder komen dan de tweede plaats.

Within Temptation scoort goed met het multimediale album The Unforgiving. De plaat kwam tegelijk in 48 landen uit en is een groot succes in Europa en de Verenigde Staten. De band veroverde in meerdere landen de eerste plaats, maar in Nederland lukt dat dus vooralsnog niet.

Ook de albums van de Engelse rockband Radiohead en de Vlaams-Nederlandse meidengroep K3 zijn deze week in de top vijf binnengekomen. Britney Spears doet het met haar plaat Femme Fatale minder goed en moet genoegen nemen met de zevende plek.

Adele moet haar eerste plaats in de Single Top 100 wel afstaan, aan de Amerikaanse zangeres Alexis Jordan. Haar single Happiness stijgt twee plaatsen, waardoor Adeles Set Fire to the Rain afzakt naar nummer twee. Adeles vorige hit Rolling in the Deep doet het ook nog goed en staat deze week op de derde plek.