UTRECHT - Het nieuwe album The Unforgiving van de Nederlandse band Within Temptation is dinsdag op de eerste plaats binnengekomen in de Amerikaanse en Britse iTunes-lijst van best verkopende rockalbums. Dat melden Sony Music en de band zelf.

The Unforgiving is deze week uitgekomen in 48 landen. In onder meer Duitsland, Oostenrijk, België, Portugal en Nederland is het album meteen in de top vijf terechtgekomen.

Within Temptation is al enkele jaren de best verkopende Nederlandse band in het buitenland met een wereldwijde verkoop van drie miljoen cd's en dvd's.

De band treedt vanaf augustus weer op en begint met een optreden op het Huntenpop Festival in Ulft (Gelderland). Dinsdag werd bekend dat Within Temptation ook op het festival Sziget in Boedapest staat. In het najaar volgt een tour in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

De tour van Within Temptation zou eerder plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de zwangerschap van leadzangeres Sharon den Adel. Zij kan elk moment bevallen van haar derde kind.