AMSTERDAM – The Voice Of Holland-kandidate Shary-An staat met haar eerste single na afloop van de televisietalentenjacht in de top 10 van de Singles Top 100. Het nummer Six Feet Under is haar op het lijf geschreven. “Het is lekker Shary-An, lekker gek”, vindt ze zelf.

Langzaamaan komen de plannen van veel kandidaten van het eerste seizoen van The Voice Of Holland aan het licht. Winnaar Ben Saunders scoorde reeds een dikke hit met zijn finalenummer en Leonie Meijer staat hoog in de hitparade met haar duet met Jeroen van der Boom. Shary-An Nivillac is de derde die van zich laat horen met een single.

De zangeres behoorde niet tot de finalisten, maar ze zegt zichzelf wel “als een winnaar” te voelen. “Zonder The Voice was ik nooit zover gekomen”, denkt ze. “Ik heb goede mensen om me heen en daar ben ik onwijs blij mee.”

Six Feet Under werd al enige tijd geleden opgenomen als potentieel finalenummer. “Ik heb vanuit RTL vier nummers gekregen om te beluisteren en deze vond ik de leukste. Het is heel apart. Zoiets hoor je niet zo snel voorbijkomen op de radio.”

Stijltje

De single is geproduceerd door Marmalade Music en ingespeeld door Sven Hammond Soul. Met liedjesschrijver Ivan Peroti werkt Nivillac aan eigen liedjes. “Het gaat onwijs goed allemaal”, zegt ze over het nog te verschijnen debuutalbum.

“Het is wel een beetje in hetzelfde stijltje. Er komen ook ballads voorbij en er zitten liefdesliedjes tussen, maar ook inhoudelijke nummers over hoe dingen in het leven gaan en dat er niet altijd een antwoord achter zit.”

Neuzen

Officieel zitten de kandidaten van The Voice Of Holland nog tot eind april vast aan RTL. Nadat partner 8Ball Music Nivillac geen contract aanbood, haastte Cloud 9 Music zich de single uit te brengen. “Als alle neuzen dezelfde kant opstaan, is er niemand die zegt; ‘We doen het over een half jaar pas’.”

“Ik geloof er echt in hoe harder jij werkt, hoe meer mensen aan je denken. Hoe meer je het laat verwateren, hoe meer mensen je vergeten. Als jij laat zien dat je het kan en wil, dan geloof ik er heilig in dat de platenmaatschappij je gaat helpen.”

Twitter

Tijdens de liveshows van The Voice Of Holland sloegen de kandidaten fanatiek aan het twitteren. Shary-An bleef aanvankelijk een beetje achter. “In het begin snapte ik Twitter niet zo goed”, bekent ze.

Ook van de nare opmerkingen, die sommige mensen via Twitter verzonden, schrok ze eerst een beetje. “Iedereen kreeg dat soort berichtjes binnen. Maar het hoort erbij. Er zijn altijd mensen die je niet mogen. Dat is helemaal niet erg, het moet er zijn.”

Onwennig

“Het is wel nog erg onwennig allemaal”, zegt ze over haar plotselinge roem. “Ik ben ook maar een achttienjarig meisje dat nog steeds naar school gaat en een bijbaantje heeft in de horeca. Ik ben heel veel met muziek bezig en ik woon ook nog op mezelf.”

Momenteel studeert Nivillac aan de Popacademie. Haar ervaring van een half jaartje The Voice zorgt voor een behoorlijke studieversnelling. “Ik zou eigenlijk pas over vier jaar afgestudeerd zijn. Ik mag het nu binnen anderhalf jaar doen.”

Borsato

Nivillac vond haar eerste kennismaking met Marco Borsato erg inspirerend. “Ik vroeg echt heel veel aan Marco en hij legde het allemaal uit. Hij neemt echt de tijd voor je. Ik kan veel van hem leren. Je moet niet altijd denken dat je weet zelf beter weet.”

Terwijl haar single inmiddels in de top 10 staat, denkt Nivillac reeds aan haar volgende stappen. “Er komt een tweede single en ik wil graag optreden met een liveband. Overal en nergens zijn en lekker uit mijn dak gaan. Dat is wat je wil als artiest.”


De single Six Feet Under van Shary-An is vanaf nu ook als akoestische versie beschikbaar op iTunes. Dinsdagochtend is Shary-An te horen in het programma van Giel Beelen op 3FM.