AMSTERDAM - Arcade Fire is weer in de prijzen gevallen. De Canadese rockgroep, die eerder dit jaar een Grammy en twee Brit Awards won, nam zondagavond vier prijzen mee naar huis bij de uitreiking van de Juno Awards.

Het album The Suburbs werd daarmee voor de derde keer dit jaar bekroond. "We zijn helemaal overdonderd", reageerde bandlid Richard Reed Parry. "Iedereen heel erg bedankt."

De groep, die in vijf categorieën was genomineerd, won verder awards voor groep van het jaar, beste alternatieve album en songwriter van het jaar.

Justin Bieber

Justin Bieber kreeg de eerste twee Juno Awards in zijn carrière, onder meer voor popalbum van het jaar. Het 17-jarige tieneridool kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn omdat hij met een show in het Rotterdamse Ahoy stond.

"Ik wil iedereen bedanken", zei de zanger in een videoboodschap. "Vooral mijn moeder, omdat ze me heeft grootgebracht in Canada."

De Juno Awards, die dit jaar voor de veertigste keer werden uitgereikt, zijn de belangrijkste muziekprijzen in Canada. De Junos werden zondag uitgedeeld in het Air Canada Center in Toronto.


Arcade Fire staat op 29 augustus in de HMH in Amsterdam. De voorverkoop start vrijdag.