AMSTERDAM - Het eerste optreden van Justin Bieber in Nederland zorgde zondagavond voor hysterische taferelen. Het 17-jarige meisjesidool stond met een show, die in drie kwartier was uitverkocht, in het Rotterdamse Ahoy.

Toen de Canadese zanger, gekleed in glittertenue, het podium betrad in een metalen kooi, barstten de fans los in een oorverdovend gegil. Fans juichten, joelden, dansten en zongen alle liedjes mee.

Bieber maakte een meisje in het bijzonder gelukkig door haar op het podium te trekken, een bos rode rozen te overhandigen en te omhelzen.

Even later hing hij in een groot ijzeren hart boven zijn publiek. "Is er nog iemand vrijgezel", vroeg het popidool, dat zelf een relatie heeft met zangeres Selena Gomez. Zijn vraag werd met gejuich beantwoord.

IJzeren capsule

Later bracht Justin zijn fans in hogere sferen door in een ijzeren capsule te kruipen, waarmee hij vlak boven het publiek zweefde. Het succesverhaal van de jonge zanger, waarover de film Never Say Never werd gemaakt, werd op grote schermen benadrukt.

Hij kwam voorbij als klein jochie achter het drumstel en spelend op een gitaar. "Ik wil op televisie", zei een jonge Justin tegen zijn moeder.

Aerosmith

Succesnummers als Somebody to Love, Never Say Never en One Less Lonely Girl werden afgewisseld met covers van Michael Jackson en Aerosmith tijdens de anderhalf uur durende show.

Aan het eind liet Justin zien dat hij meer kan dan alleen zingen en dansen en nam hij plaats achter het drumstel en de piano. Als uitsmijter werden de tienermeisjes getrakteerd op Baby, een van Biebers grootste hits. Ahoy ging nog een keer helemaal uit zijn dak.

Bekijk alle lezersfoto's van dit concert

Justin Bieber in Ahoy