ARNHEM – Met een bijna twee uur durende show in een uitverkocht Gelredome, heeft Ilse deLange een nieuwe mijlpaal bereikt: haar grootste show tot nu toe. Maanden is er naar toe geleefd door fans en bovenal door de zangeres zelf.

Bekijk alle lezersfoto's van het concert op NUfoto.nl

DeLange pakt groots uit met maarliefst 24 nummers, waaronder hits als So Incredible en bijna het complete nieuwe album Next To Me. Het is meteen duidelijk dat Ilse DeLange een enorme groei heeft doorgemaakt, wanneer ze haar entree maakt op Rather Be Alone.

Haar stem is krachtig, helder en vol energie. Ze houdt dit de hele avond vol, wat echt respect afdwingt. Van rock tot blues, het komt allemaal voorbij. Ook is er veel ruimte voor intieme, rustige liedjes zoals het fragiele I Still Cry, waarop DeLange zichzelf begeleidt op gitaar.

De band heeft deze avond een aantal verrassingen in petto. Zoals wanneer het zwarte wanddoek valt en een strak decor van witte balken wordt onthuld. Ook splijt het videoscherm zich, waardoor DeLange aan twee kanten in beeld komt.

Twinkeling

Naast de grote lichtshow en wisselende outfits, heeft Ilse DeLange een ronde uitbouw voor het podium, waarop ze heen en weer rent voor meer interactie met de fans. Maar zij is de echte eyecatcher van de avond, al swingend op hoge hakken en met een twinkeling in de ogen.

De echte klapper komt pas tegen het einde van de avond, wanneer DeLange opeens in de menigte in het midden van het Gelredome opduikt. Al snel volgt haar band voor een ingetogen akoestische set met een eigenzinnige versie van Field Of Opportunity van Neil Young.

Versterkt

De show staat als een huis en toch wordt er maar voorzichtig meegezongen op The Great Escape. Aan de band zal het zeker niet liggen, die voor de gelegenheid versterkt wordt met zanger/gitarist Bertolf en achtergrondzangeressen.

Hoogtepunt is de hit World Of Hurt, met een geweldige gitaarsolo, waardoor de band in de spotlight staat. Het publiek gaat pas echt los tegen het einde van de avond.

Springsteen

Afsluiter Born To Run van Bruce Springsteen werkt opzwepend en het is prachtig om Ilse de Lange zo te zien stralen met glanzende ogen en brede glimlach.

“Ik zal dit altijd onthouden, zo prachtig”, zegt ze in haar dankwoord. De vraag is of haar Amerikaanse droom met zo’n show in vervulling zal gaan, want de aandacht van het publiek verzwakte herhaaldelijk op de rustige momenten.

Ilse DeLange in Gelredome